Земеделският шеф Митко Дайлиев вдигна тежка сватба на сина си Михаил в Кочан

Чаровната Айнур поведе дългото хоро на площада в село Кочан, снимки: личен архив

Началникът на общинската земеделска служба в Сатовча - Митко Дайлиев, вчера вдигна сватба за чудо и приказ на сина си Михаил, избрал за своя спътница в живота прекрасната Айнур Реджепова от гърменското село Огняново, с която имали дълъг любовен романс.

"И булката, и младоженеца са от много добри и стабилни семейства, и двамата са с много добро възпитание и образование и сме сигурни, че и те като родителите си ще създадат здраво семейство. Дано любовта и разбирателството помежду им продължи до дълбоки старини", коментираха сватбарите и от двете страни на младите влюбени от село Кочан.

Да споделят голямата радост на семейство Дайлиеви на сватбата на сина им с чаровната Айнур се стекоха много бивши и настоящи кметове, горски директори и служители от община Сатовча и съседните три общини Гърмен, Хаджидимово и Гоце Делчев.

Колегите на Дайлиев от четирите земеделски служби в Неврокопско също бяха сред скъпите гости, както и почти целият състав на ДФ ”Земеделие" в Благоевград.

Голямата сватба премина на две смени, като сватбарите освен в ресторанта на Кочан, бяха настанени и в още няколко съседни заведения. Два оркестъра се грижеха за доброто настроение на красивите Айнур и Михаил, които заедно с приятелите и роднините виха дълги хора и приемаха през целия ден сърдечни поздрави и много подаръци.

С изпълненията и програмата на ансамбъл „Пирин" - Благоевград свекърът Митко Дайлиев поздрави младото семейство. 

Пристигането в Кочан на известния ансамбъл бе голямата изненада не само за младоженците и сватбарите, но и за жителите на цялото село, които излязоха на площада и заедно с професионалните танцьори играха хора.

До късно вечерта продължи голямата и красива сватба на младото семейство Дайлиеви, която според кочанци е една от най-стилните в селото за тази година.

Да са живи и здрави, да са щастливи, да се обичат и уважават и да се сдобият с красиви наследници още догодина, бяха пожеланията на сватбарите към младоженците в най-щастливия им ден.

Кметът на община Сатовча Арбен Мименов и цялото ръководство на администрацията също поздравиха младото семейство и техните родители.

Две бяха в събота младите двойки от Сатовчанско, които поеха семейното кормило и се врекоха във вярност и любов.

Третата сватба бе на дама от Сатовча, която се омъжи в град Доспат, където бе тържеството. Сватбарите пък, които са близки и на трите семейства, вдигнали в събота тежки сватби, успяха въпреки разстоянията, да присъстват и на трите места - в Гоце Делчев, Кочан и Доспат, и да поздравят както младоженците, така и техните близки за радосните събития в семействата им.

 

Щастливите родители на младоженеца Михаил Дайлиев
Ансамбъл "Пирин" бе голямата изненада за младоженците, сватбарите и жителите на село Кочан
Чаровната Айнур поведе дългото хоро на площада в село Кочан, снимки: личен архив
Чаровната Айнур поведе дългото хоро на площада в село Кочан, снимки: личен архив

КОМЕНТАРИ

Боже, колко мъка има на този свят, Боже!16:53 - 09.06.2014
Пише се "сваТба"!
николина12:51 - 09.06.2014
Много красива СВАДБА в родопите .за първи път пресъствам на такава СВАДБА.да са живи и здрави младоженците!!!
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK