Земеделският министър спря поръчки за над 12 млн. лева

снимка: Булфото

Министърът на земеделието и храните Васил Грудев е спрял обществени поръчки за над 12 млн. лева, които смята за нецелесъобразни и излишни. Това заяви самият той в Шабла, цитиран от БТА.

"Стойността на спрените обществени поръчки е 12 650 000 лева, но съм далеч от мисълта, че всички те са свързани с
определен тип нарушения. Аз съм ги прекратил още на ниво обявление, защото у мен се събуди съмнение кое налага, например, да възлагаме многобройни анализи на дейностите на дирекциите в министерството от порядъка на 60 000-80 000 лева", поясни министърът.

Той припомни, че за да бъдат осигурени средства за Националната здравноосигурителна каса, както всички министерства, и Министерството на земеделието и храните е съкратило разходите си до края на годината с 9 процента.

Министърът даде пример и със спряна обществена поръчка за социологически проучвания за нагласите на обществото по мерките на нова оперативна програма за периода до 2020 година.

По думите му в момента подобно намерение звучи несериозно, защото програмата е изпратена в Брюксел само преди няколко седмици, а да се правят проучвания бързо до края на годината на огромни суми смята за нецелесъобразно.

Така че аз съм спрял тези поръчки, защото смятам, първо, че не са целесъобразни, и второ - предвид финансовото състояние на министерството - за абсолютно излишни, обобщи министърът на земеделието и храните. /dnes.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK