Значителна облачност, превалявания от дъжд

Снимка: Infomreja.bg

Дневните температури - между 15 и 20 градуса

Днес облачността ще е по-често значителна и на места ще превалява дъжд. По-съществени ще са валежите в Рило-Родопската област. В по-голямата част от страната ще духа умерен, в Източна България и северно от планините силен поривист вятър от юг-югозапад. Температурите ще останат високи за периода. С усилването на южния вятър дневните ще достигнат 15°-20°, по-ниски ще са в крайните северозападни райони, където ще остане почти тихо и видимостта ще е намалена.

Над планините облачността ще е променлива, по-често значителна, на отделни места ще има валежи от дъжд, над около 2000 метра - от сняг, а по-съществени ще са в Рило-Родопската област. Ще духа предимно бурен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра - около 1°.

По Черноморието облачността ще е значителна и вечерта на места ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен, временно силен поривист вятър от юг-югозапад. Максималните температури на въздуха ще са между 16°-19°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще е около 3 бала.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за февруари. Ще продължи да се понижава и ще бъде значително по-ниско от обичайното за месеца.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 33 мин. и залязва в 17 ч. и 49 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 16 мин. Луната изгрява в 5 ч. и 10 мин. и залязва в 14 ч. и 8 мин. Фаза: три дни преди новолуние.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK