Земеделската гимназия в Сандански с патриотична премяна – най-дългия трибагреник в Югозапада (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

Готова е патриотичната премяна на Земеделската професионална гимназия „Климент Тимирязев“ в Сандански.

Огромен 100-метров трибагреник грее от край до край на външната стена на учебното заведение, на улицата между ЗПГ и Гимназия „Яне Сандански“.

Върху него са изрисувани портретите на Васил Левски, Христо Ботев, Георги Раковски и Райна Попгеоргиева. Преминаващите могат да прочетат и емблематичното стихотворение на Иван Вазов – „Аз съм българче“.

Инициативата е на петте ученички от двете сандански училища - Елена Лазарова, Лидия Чанева, Мария Влахова, Лиляна Дерибанова и Юлиана Попдимитрова.

Момичетата организираха няколко благотворителни събития за набиране на средства, като първата стартира навръх Националния празник - 3 март. Срещнаха и пълната подкрепа на директора на ЗПГ „Климент Тимирязев“ Емил Терзийски и на кмета на община Сандански Кирил Котев.

Така една кауза на родолюбието и патриотизма вече е реалност, а с нея е факт и най-дългият трибагреник върху стена в Югозапада.

Освен че краси фасадата на гимназията, българският символ зарежда ученици, преподаватели и минувачи с патриотизъм и национално самочувствие, категорични са инициаторките от двете учебни заведения в Сандански.

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

няма значение18:41 - 21.08.2016
Браво !! Страхотна инициатива, дано все повече учреждения вземат пример като този !!
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK