Община Сандански започва изграждане на ВиК колектор

Снимка: Община Сандански

Реализацията на проекта ще бъде крачка към подобряване качеството на живот на жителите

Община Сандански започва изграждане на колектор за отвеждането на канализационните води от коритото на река Санданска Бистрица!

Поради нарушената и амортизирана канализационна мрежа, от години в жилищните райони, находящи се около коритото на река „Санданска Бистрица“, се изливат част от отпадните и канализационни води. Това създава големи неудобства и дискомфорт на живущите там, с оглед неприятни миризми и неугледно състояние на речното корито.

За да се реши този дългогодишен проблем, община Сандански започва подмяна на част от канализационната мрежа на улиците „Любен Каравелов“, „Бистрица“ и „Рила“. В тази връзка се открива процедура по изграждането на нов колектор за отвеждане на отпадните води от коритото на река „Санданска Бистрица“ в нова канализация. Успоредно с подмяната на част от канализационната мрежа ще бъдат изградени нови дъждопреливни шахти.

Реализацията на проекта ще бъде крачка към подобряване качеството на живот на жителите, ще даде положителен екологичен ефект, свързан с чистота на въздуха и околната среда и е още една стъпка към развитието на техническата инфраструктура на Сандански.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK