КОВИД атака: Кирил Добрев и кметът на Пловдив са заразени

Снимка: Infomreja.bg

Днес в „Туитър“ главният прокурор Иван Гешев сподели, че ще се самоизолира

Кметът на Пловдив и Кирил Добрев от БСП са заразени с коронавирус.

В профила си във „Фейсбук“ Добрев обяви: Положителното на COVID 19 e, че явно не подминава политиците.

В петък PCR тестът ми беше отрицателен, днес обаче е положителен. Протоколът за контактните лица е да се изследват след 7 дни от срещата или по-рано, ако имат симптоми. Надявам се всички, имали контакт с мен, да са отрицателни в тестовете и позитивни в мислите. Съжалявам за причиненото неудобство.

Грижата за себе си минава и през грижа за другите. Нека по-малко философстваме и повече да спазваме мерките. Нека изберем друг начин да правим напук на правителството, тук не става въпрос за него, а за лекарите. За българските лекари, които са истински изтощени, допълва Добрев.

„През почивните дни се почувствах отпаднал, затова веднага си направих поредния PCR тест и днес резултатите са ясни. Работните ми ангажименти не са спирали и въпреки превантивните мерки, които съм спазвал, тестът ми за COVID-19 e положителен“, написа пък кметът на градът под тепетата.

Днес в „Туитър“ главният прокурор Иван Гешев сподели, че ще се самоизолира, заради заразен от семейството му с коронавирус.

ОТ Столичната РЗИ пък информираха преди дни, че под карантина като контактни на болния премиер Борисов лица са поставени министърът на енергетиката Теменужка Петкова, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев, министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, Деница Желева -началник на Политически кабинет на министър-председателя и Севдалина Арнаудова от централата на ПП ГЕРБ.

Припомняме, че министър-председателят бе контактен на зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който от 23 октомври е с положителен тест за COVID-19.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK