Земеделци канят Калфин да ниже тютюн

снимки: БСП, пресцентър


„Като сте евродепутат, помогнете ни тук да не загиваме”, обърнаха се към Ивайло Калфин тютюнопроизводители от гоцеделчевското село Рибново. За пореден път те поставиха въпроса за непоисканите от правителството на ГЕРБ евросубсидии за сектора, който храни целия регион. „Какво да гледаме? Наркотици ли?”, попитаха обезсърчените фермери и добавиха, че в планината около Гоце Делчев „се отглежда тютюн и само тютюн”.

„Като станеш президент, да дойдеш да поработиш на нивата”, посъветва баба Ферие Ивайло Калфин, докато нижеше един шиш тютюневи листа, заедно с него. Семейството й заминало да изкарва прехраната си в Гърция. „И там кризата е тежка, но парите са добри”, обясни жената.

Тютюнопроизводителите напомниха, че допреди две години, държавата гарантирала минимална изкупна цена за тютюна. Сега правителството отменило регулацията в сектора и производителите продават на три пъти по-ниски цени. Разходът на фермера за декар е 400 лв., като заедно с парите за труда на работниците, сумата скача на 800 лв., без да има яснота на каква цена ще продаде продукцията.

 

КОМЕНТАРИ

узун11:11 - 27.08.2011
Аз ще гласувам за ГЕРБ, омръзнаха ми лъжите на ДПС и БСП. Нищо хубаво не видях от тях през тези години.
Да10:28 - 26.08.2011
Колко сте заблудени бе хора, всеки ще дойде при вас предизборно само и само да ви спечели гласовете. Не забравяите обаче, че хора като Калфин ви ограбиха и заради тях сме на това дередже.
ФАТМЕ07:51 - 26.08.2011
НИЕ ЩЕ ПОДКРЕПИМ КОЛФИН,ТОЙ Е КАТО НАС ЗЕМЕН И ДОСТЪПЕН! НЕ ИСКАМЕ ПОЛИЦАИТЕ И ПОЖАРНИКАРИТЕ ОТ ГЕРБ!
иван21:08 - 25.08.2011
Някой хора май не разбират за какво иде реч?! Правилно ,че не се е изтапанчил на площада да ги лъже. Повече ет сигурно е , че ще оценят това. Бих му препоръчал , повече такива срещи , който неминуеме ще му донесат успех.

FACEBOOK