„Зелените патраули“ от СУ-Сатовча заедно с приятелите им от ДЛС „Дикчан" се включиха в инициативата "Посади дърво"

В истински празник се превърна днес инициативата "Посади дърво“ в Седмицанта на гората в СУ "Св. св. Кирил и Методий" - с. Сатовча. 

С помощта на учениците от клуб „Зелени патраули" и патрона на празника - ДЛС "Дикчан", дворът на сатовчанското училище бе обогатен с още 5 иглолистни дръвчета сребрист смърч, засадени на фона на хубавата българска песен "Хубава си моя горо“.

Фиданките, отгледани в разсадника на горското стопанство бяха посадени под ръководството на директора инж. Пламен Поюков  и ръководителя на клуба на младите зелени патраули - Катя Камбова.

Инициавата "Посади дърво" в СУ-Сатовча бе подкрепена горещо от родители, учители, общински съветници и общественици, както и от цялото ръководство на ДЛС "Дикчан", което направи и подаръци на членовете на клуба „Зелени патраули" за спомен от прекрасния ден в рамките на Седмицата на гората.

 

КОМЕНТАРИ

Катя Камбова22:53 - 06.04.2017
След мероприятието в училищния двор последва екскурзия за учениците, организирана от ДЛС "Дикчан" до местността " Бачища" (заграденото).Незабравими бяха гледките, които видяхме.Сърни, елени, муфлони в естествената им природна среда! Невероятна красота!!! Не може да се опише с думи! ПРИРОДАТА И ЖИВОТА В ХАРМОНИЯ! УНИКАЛНО!!!
Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK