Пожар избухна в склад за храни в столичния квартал "Красна поляна"

Снимка: БГНЕС

Голям пожар избухна снощи в склад за храни в района на бул. "Никола Мушанов" в столичния квартал "Красна поляна", съобщава БГНЕС.

Огнената стихия е тръгнала към 20 часа. Веднага към мястото са насочени 10 пожарни екипа и линейки, а районът е бил отцепен от полиция.

Пострадали са леко двама души - огнеборец и охранител. Пожарогасителните действия са били ръководени лично от директора на столичната пожарна, старши комисар Веселин Гетов, към когото бе сформиран временен оперативен щаб.

От Столична община допълнително са осигурили водоноски. В близост до инцидента се намира болница „Надежда”, от която са били евакуирани в северната част на сградата 67 пациенти, сред тях 29 новородени, с оглед на тяхната сигурност.

Кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи, че няма данни за влошаване качеството на въздуха вследствие на пожара. Според собственичката на склада Татяна Павлова, пожарът е умишлен.

Един от пострадалите при пожара е огнеборец, съобщи директорът на столичната пожарна старши комисар Веселин Гетов, цитиран от БГНЕС.

Огнеборецът е пострадал леко, засегнато е окото му. Той е прегледан в „Пирогов“, след това се е върнал на мястото на инцидента, за да продължи гасенето, добави Гетов.

Другият пострадал е бил обгазен - това е служител от охраната на съседната фирма, който е прегледан в „Пирогов“ и изписан. Ситуацията е овладяна още снощи, днес се потушават евентуални останали огнища.

Регионална инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – София съобщи, че след възникналия пожар в близост до болница Надежда, измерените стойности не превишават пределно допустимите концентрации. Експерти на инспекцията и Изпълнителната агенция по околна среда са извършили измерването на показателите с Мобилна автоматична станция. /БГНЕС

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK