Как да избегнем лошия късмет чрез храните

Снимка: Infomreja.bg

Суеверията са толкова стари, колкото и човечеството, а много от тях се въртят около храната.

Много от тези убеждения нямат смисъл и се раждат от страх за непознатото и вяра в магията и шансовете.

Може би сте се чудили какво общо имат последното парче торта, солта и чесъна, с късмета ни през деня.

Най-интересните суеверия, свързани с любимите ни продукти или храни:

  • Чесън- Чесънът не е просто страхотна добавка, за подправяне на храната и предпазване от настинки, но и пази от лоши настроения. Чесънът също има мощен възпиращ ефект шърху демоните, върколаците и вампирите, ако вярвате в тях.
  • Сол- Разливането на сол се счита за голямо нещастие. Това вероятно се дължи на факта, че в миналото е била много скъпа стока - изхабяването на сол е като изгубване на пари. Ако разлеете солта, единственият начин да обърнете лошия си късмет е да хвърлите малко количество сол с дясната си ръка върху лявото рамо.
  • Яйца- Евреите вярват, че яденето на яйце с два жълтъка ще ви благослови с много деца. В Европа някои земеделски производители „засаждат“ яйца в своите полета или хвърлят яйчени черупки между редиците на културите, за да осигурят добра реколта.
  • Хляб- Ако печете домашен хляб, винаги правете кръст върху тестото, за да изгоните злите сили. Според много старо суеверие е много лош късмет да откриете дупка в хляб, когато го разкъсате.
  • Лук- Ако падне лук върху пода, ще изхвърлите късмета си. Винаги събитайте обелките от лука в отделна торбичка.
  • Чай- Разбъркването на чая ви по посока на часовниковата стрелка ще провокира неприятности. Друго поверие гласи, че ако слагате захар, а не мед в чая, никога няма да се омъжите.
  • Спагети- Никога не режете спагетите в чинията си, защото така ще отрежете късмета си и дълголетието.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK