30 новозаразени с COVID-19 за последното денонощие, четирима - в област Кюстендил

Снимка: МС

Общият брой на потвърдените случаи у нас вече е 611

611 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас. Броят на починалите е 24, а 48 са излекуваните, съобщи на днешния брифинг ген. Венцислав Мутафчийски - председател на Националния оперативен щаб.

30 са последните положителни проби. Те са констатирани в София (18 случая), Кюстендил (4 случая), Смолян (2 случая), Сливен (2 случая), Стара Загора (1 случай), Пазарджик (1 случай), Пловдив (1 случай) и Добрич (1 случай).

13 от новозаразените са настанени в болница.

233 са лицата с COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия, като 27 от тях са в интензивни отделения.

От всички 611 диагностицирани – 341 (56%) са мъже и 270 (44%) жени. Ръстът от вчерашния ден е 5,2%.

Най-възрастният пациент е на 90 години, а най-малкият – на 1 година.

Общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 при лица-медицински служители е 33 души или 5,4% от всички инфектирани.

За последните 24 часа е заболяла лекарка на 62 години, за която няма данни за контакти с пациенти. 

Новите излекувани случая са 6. Това са трима мъже от ВМА, трима от Пазарджик, сред които е и пациентка на 70 години, както и една медицинска сестра от Пещера, уточни Мутафчийски.

Средната възраст на изписаните от болница, преборили коронавируса, е 47 години.

24 са починалите. Средната им възраст е 65,2 години. Последният случай е от МБАЛ-Шумен, където вчера почина 65-годишен мъж. Днес генералът обяви, че възрастта му е 72 години, като не успя да обясни откъде идва разминаването от вчерашните данни за неговата възраст. 

Пациентът е настанен на 26 март във вътрешното отделение на шуменската болница, където е диагностициран с пневмония. Веднага е направен PCR тест, който е доказал коронавирусна инфекция. Назначени са допълнителни изследвания, в това число и образни, на база които при пациента е установен карцином на бял дроб.

През последните два дни на мъжа са направени още два PCR теста, които са дали отрицателен резултат. Състоянието на пациента обаче се е влошило и той е издъхнал.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK