Борисов: Темата за Западните Балкани остава актуална и след председателството ни

Снимка: МС

Благодарение на българската и на европейската подкрепа, темата за Западните Балкани остава актуална и след края на нашето председателство, отбеляза министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание.

Премиерът запозна министрите с резултатите от вчерашната среща на върха в Лондон по инициативата „Берлински процес“, в която той взе участие. Ние не сме член на този формат, но бяхме поканени, за да се покаже, че това, което България е направила е правилно, важно и Берлин, Лондон, Париж стоят зад тези решения, добави премиерът Борисов.

Министър-председателят изтъкна значението на пътищата, жп линиите, пристанищата, дигиталната инфраструктура, културният обмен и стабилността на Балканите. Колкото по-добре се развиват, толкова по-добре е за инвестициите, за туризма, за пътникопотока, за товарите, допълни Борисов.

По думите му идеята да се направят единни тарифи за движението на стоките, хората и товарите може действително да направи региона привлекателна за инвеститорите зона. Премиерът отбеляза също, че министрите, които имат отношение към общите балкански проекти, са получили указания да работят активно по тези теми.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK