Здравният министър д-р Илко Семерджиев назначи за свой заместник съгражданина си от Гоце Делчев - д-р Атанас Кундурджиев

Д-р Атанас Кундурджиев, снимка: СredoWeb

Двама са вече представителите от Гоце Делчев в служебния кабинет, оглавяван от проф. Огнян Герджиков.

Вчера в здравното министерство по искане на здравния министър д-р Илко Семерджиев, който е от Гоце Делчев, в управляваното от него ведомство се завърнаха тримата негови заместник-министри от последната управленска година на правителството на Иван Костов, сред които е и неврокопчанинът д-р Атанас Кундурджиев.

Галин Каменов и Любомир Гайдов са другите двама зам.-министри, назначени в здравното министерство по настояване на д-р Семерджиев.

Д-р Атанас Кундурджиев от Гоце Делчев работи в Клиниката по нефрология на Университетската болница „Александровска“, член е на Съвета на директорите на лечебното заведение. Бил е зам.-министър на здравеопазването в периода (2000-2001), изпълнителен директор на „Александровска“, главен секретар на БЛС (2002-2004).

Д-р Кундурджиев има три специалности, като научната му работа е фокусирана върху изследване на кардиореналния синдром. През 1983 г.той  завършва Медицинска академия в София. Започва работа като участъков терапевт в тогавашното село Хаджидимово /сега град/. В периода 1985–1988 г. специализира вътрешни болести като клиничен ординатор в Медицинска академия. От 1988 г. е преподавател в Клиниката по кардиология, а от 1992 г. - в Клиниката по нефрология на МА. Има признати специалности по вътрешни болести, кардиология, нефрология, магистърска степен по здравен мениджмънт. 

През 2001-2002 г. е изпълнителен директор на Александровска болница. От април 2002 г. е избран за главен секретар на Българския лекарски съюз. Председател е на Асоциацията на Университетските болници в България и член на Управителния съвет на Асоциацията на здравните мениджъри в България.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK