Здравният медиатор на Община Благоевград с награда и официална покана за „Ромска постоянна конференция”

Снимка: Infomreja.bg, архив

Антоанета Ефтимова – здравен медиатор на Община Благоевград от 2013 година и студентка в специалност „Социална педагогика” в ЮЗУ „Неофит Рилски”, ще бъде наградена на 7 април в Гранитната зала на Министерски съвет.

Наградата ще бъде връчена от Министерството на здравеопазването по повод празника на здравния работник. Награждаването ще бъде от 10:00 часа. Веднага след официалното награждаване на здравни и образователни медиатори ще започне „Ромска постоянна конференция".

Община Благоевград получи официална покана за участие в „Ромска постоянна конференция” във връзка с Международния ден на ромите - 8 април.  Срещата ще се проведе на 7 април в София, хотел „Рамада”. В 10:30 часа започва регистрацията на участниците, а от 11:00 часа ще бъде официалното откриване от модератор под звуците на химна на България, химн на ЕС и химна на ромите.

Срещата ще продължи с приветствие от страна на официалните гости и кратък преглед за развитието на ромското движение. По време на конференцията ще се разглеждат въпроси за Академичната общност в България за позицията на ромите, представяне на приоритетите на „Постоянна ромска конференция”, визия и перспективи за развитие на „Ромска постоянна конференция” в настоящия европейски и национален контекст, изказвания от представители на централни институции - отговор на позициите и посланията на Постоянната ромска конференция.

Събитието има за цел да представи виждането на ромите за връзката между минало, настояще и бъдеще по отношение на политиките за ромите в България.  Срещата е посветена на здравеопазването, развитието и професионалната реализация на младите хора от ромски произход, избрали да се посветят на медицински или други професии.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK