Здравни медиатори на място при ромите в квартал „Изток“

Снимки: Личен архив

Д-р Младенов: Подходете отговорно към това, което идва към нас

Всички улици в квартал „Изток“ в Кюстендил вече са измити, като превантивна мярка срещу разпространението на коронавируса. Здравните медиатори проведоха и информационна кампания с указания към жителите на квартала, както и за спазването на задължителната карантина на пристигащите от чужбина.

Д-р Младенов направи обръщение към пациентите си и жителите на квартал "Изток". „Искам да се подходи много отговорно към това, което идва към нас. Имам колежка във Франция, която ми описа военна обстановка.

Имайте предвид, че това не е шега, това е нещо страшно и идва към нас. Най-добрият вариант е всички да останат по домовете си, излизайте само за хранителни продукти или до работните си места. Знам, че за ромската общност това е нещо трудно постижимо, но вие можете да го направите. Надявам се да се вслушате в това, което ви казвам“, обяви в обръщението си към ромите, д-р Младенов

„Полицейските служители също правят постоянни обходи в квартала за спазването на мерките на властите. Ние благодарим на кмета на община Кюстендил, на здравните медиатори, на д-р Младенов и на полицейските служители за неуморната работа за превенция на общественото здраве“, обявиха от Сдружение „Ларго“ в Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK