Здравната инспекция с инициатива по проект „Спри и се прегледай”

снимка: infomreja.bg, архив

Регионалната здравна инспекция приканва жителите на общините Кюстендил и Дупница да участват в събитие по проект „СПРИ и се прегледай“ - Национална кампания за ранна диагностика на онкологични заболявания на Министерството на здравеопазването.

Инициативата ще се проведе на 26 август от 13.30 часа на площад "Велбъжд" в Кюстендил и на същата дата от 18.00 до 20.00 ч. пред хотел „Универсал” в Дупница.

Проектът цели въвеждане на модел за ранна диагностика на онкологични заболявания и по-специално рак на маточната шийка, рак на гърдата и рак на дебелото и правото черво. Ранното откриване позволява по-лесно справяне с проблема и подобряване качеството на живот.

До края на годината по проект „СПРИ и се прегледай“ ще бъдат изпратени 400 000 покани за безплатни скринингови прегледи до здрави хора, които не проявяват симптоми на заболяването, но попадат в рисковите възрастови групи (25-60 г. за рак на маточната шийка, 50-69 г. за рак на гърдата и над 50 г. за рак на дебелото и правото черво).

На срещата ще бъдат направени презентация по проект „СПРИ и се прегледай“, ще бъдат прожектирани образователен филм и видеоклипове. След срещата е предвидена забавна програма на площада, почерпка за присъстващите, както и викторина с награди.

 

снимка: infomreja.bg, архив
снимка: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK