Проекти от Гоце Делчев и Елешница сред номинираните в Националния ученически конкурс „Посланици на здравето”

Снимка: Infomreja.bg

46  проекта на ученици от 1-ви до 12-ти клас от цялата страна са номинирани в XI-то издание на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето” за учебната 2018/2019 г.

Сред тях попадат два проекта от Благоевградско – „Успяваме заедно“  на Трето основно училище "Братя Миладинови" – Гоце Делчев, и „Спортът – здраве и добро настроение” на ОУ "Братя Миладинови" – с. Елешница.

Конкурсът се организира от Министерството на здравеопазването в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 г., в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на младежта и спорта, Министерство на околната среда и водите и Представителството на Европейската комисия в България.

Националният ученически конкурс „Посланици на здравето“ се провежда в три възрастови групи: 1-4 клас, 5-8 клас и 9-12 клас и включва две тематични области: „Ограничаване на тютюнопушенето и злоупотребата с алкохол“ и „Здравословно хранене и физическа активност“.

Съгласно регламента конкурсът протича в две фази: първа фаза (октомври-декември 2018 г.), в рамките на която участниците кандидатстват с проектно предложение и втора фаза (януари-май 2019 г.), по време на която се отчита реализацията на проектите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK