Приключи конкурсът за деца "Спортът е здраве за духа и тялото" в Разлог

Снимки: Община Разлог

Наградите връчи кметът Красимир Герчев

Днес в 14.00 ч. в парка пред Историческия музей в Разлог кметът на общината, инж. Красимир Герчев, връчи наградите на участниците в конкурса, организиран от МКБППМН - „СПОРТЪТ Е ЗДРАВЕ ЗА ДУХА И ТЯЛОТО".

Конкурсът бе организиран по повод 26.06. - Световен ден за борба с наркоманиите. Целта бе деца и младежи да направят снимки, колажи или да нарисуват своето преживяване сред природата - в планината, на реката, или където обичат, и покажат, как със спорт в духа на феърплей и състезателност са активни, отговорни, и спортът е здраве за духа и тялото.

На събитието присъства и председателят на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, инж. Венцислав Гърменов, учители, родители на деца, които участваха в инициативата. 

Обществените възпитатели Мария Костадинова, Лина Пъргова и Калина Ергина, по чиято иницатива се проведе начинанието благодариха на децата, които рисуваха, снимаха и отразяваха своите занимания сред природата, как обичат да спортуват и активно да се занимават с дейности на открито.

"Уважаеми родители и учители, мили деца бяхте впечатляващо активни, инициативни и най-вече задружни. В изпратените от Вас снимки и рисунки на тема: "СПОРТЪТ Е ЗДРАВЕ ЗА ДУХА И ТЯЛОТО“ - спорт на открито, игри сред природата показахте, че сте чудесни млади спортни таланти, и истински обичате разходки в гората и планината!

Аплаузи за родителите и учителите, които вдъхновиха децата и се включиха с тях в това начинание заедно, навън, сред природата, със спорт да покажем, че духът е здрав, когато тялото е силно укрепено в спорт и игри. 

За нас е мисия, да помагаме на децата да участват в инициативи, прояви и събития, които дават възможност да покажат творчески потенциал, да бъдат активни, и заедно в екип да участват и побеждават. Този конкурс показа, че децата на Разлог обичат природата, уважават спорта и са активни и отговорни с мисъл за околната среда, и посветени на физическата дейност - колоездене, волейбол, тенис, бягане и други", споделиха обществените възпитатели към МКБППМН в Разлог. 

Кметът инж. Красимир Герчев оправи своя поздрав към участниците за това, че посвещават свободното си време на разходки и преходи в планината и грижа за природата, на младите спортисти, които показаха, че СПОРТЪТ НАИСТИНА Е ЗДРАВЕ ЗА ДУХА И ТЯЛОТО!

Обществените възпитатели към МКБППМН благодариха специално на Oбщина Разлог и кмета инж. Красимир Герчев за неизменната подкрепа за всички начинания в името на децата, на председателя на комисията инж. Венцислав Гърменов за съпричастността и отличното партньорство в реализацията на дейности и мероприятия на комисията, посветени на успешна превенция и активна работа с деца в за осъществяването на полезни дейности.

Церемонията по награждаването бе организирана с изключителната помощ на директора на Исторически музей гр. Разлог - Христина Манова, която е и организатор на обичани от малки и големи летни занимания за деца. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK