Завърши националният баскетболен лагер в Гоце Делчев

Снимки: Личен архив

Децата от общината домакин участваха безплатно

За пореден път община Гоце Делчев доказа, че държи за развитието на спорта и подкрепя на дело всички спортни начинания.

От 11-и до 17-и август в спортния комплекс "Неврокоп арена" се състоя национален тренировъчен камп (лагер), ръководен от звездите на този спорт в САЩ – Джими Хънт, Обри Конърли и Ник Периоли, както и от британския треньор Дуейн Андерсън.

Това стана възможно благодарение на чудесните условия за спорт в града, оценени подобаващо от баскетболиста на NBA Джими Хънт по време на миналогодишното му гостуване в града, и на разговорите, проведени тогава с кмета на община Гоце Делчев – Владимир Москов.

В продължение на седмица шестдесет деца от различни краища на страната провеждаха тук двуразови тренировки. Те имаха възможност и  да слушат лекции от своите изтъкнати треньори. В края на лагера се проведе заключителна приятелска среща между тях.

Сред щастливите деца бяха и седем от Гоцеделчевски район – четири възпитаници на БК „Пирин“ с треньор Илия Павлов, двама – на Стоян Москов - преподавател по ФВС в Мосомище,  и един – на БК „Яворов“ с треньор Зорница Мълчанкова. Седмината  участваха в лагера напълно безплатно благодарение на община Гоце Делчев и на други спонсори.

Общината домакин показа своето гостоприемство, като предостави спортната зала за безвъзмездно ползване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK