63 070 лева събра на благотворителната си кампания община Сатовча

Снимки: Община Сатовча

По традиция средствата се даряват за деца сираци и деца с увреждания

Тази година Общинската администрация в Сатовча като организатор на десетата поред благотворителна кампания за набиране на средства за децата сираци от общината постигна пореден успех и събра сумата от 63 070 лева.

Идеята на кампанията е децата сираци, на които им предстои абитуриентски бал да бъдат финансово подпомогнати за закупуване на облекло за паметната за тях абитуриентска вечер. Според събраната сума се подпомагат и деца сираци, които не са абитуриенти, както и деца с увреждания до 16-годишна възраст.

Събраната сума ще бъде разпределена и предоставена на всичките 91 деца сираци и деца с трайни увреждане до 16-годишна възраст от общината в следващите дни - до Нова година.

За десети пореден път жителите на общината показаха своята съпричастност към кампанията, организирана от община Сатовча. Жителите на общината отново показаха, че има много добри хора, че благотворителността е жива и че светът има нужда от добри дела, коментират организаторите.

Съпричастност показаха и много местни бизнесмени, общински съветници, кметове, служители и общественост, които се отзоваха на призива за финансово подпомагане и се включиха активно в кампанията. Благодетели на кампанията бяха и лица и фирми извън общината, коментира кметът д-р Арбен Мименов с благодарност и признателност.

За поредна година учениците от СУ – Кочан, бяха събрали много голяма сума от свои съученици и общественост от село Кочан. Учениците от училищата в Плетена, Сатовча, Вълкосел и Слащен също проведоха благотворителни кампании, от които събраха суми за благотворителната кауза. Средства за благотворителната кампания предоставиха и всички колективи от детските градини, детските ясли, училищата, пенсионерски клубове, местни фирми.

Деца и ученици от всичките детски градини и училища от общината специално за кампанията бяха изработили красиви артикули за разпродажба на импровизирания търг в заключителната вечер. Местни майстори предоставиха за разпродажба на търга свои произведения.

Традиционно Ахмед Избищалиев от село Годешево предостави своя дърворезба. Картина от камък предостави като дарение д-р Фелибеев. Картина от пясък традиционно предостави за кампанията Цветан Кавраков от Сатовча. Млад художник от Сатовча - Дениз Влайков, предостави две свои картини за кампанията.

Красива картина от акварел предостави и ученичката Емел Кумбарова от село Кочан. Учениците от село Плетена бяха изработели две красиви пана от пластмасови капачки. Много и различни красиви ръчно изработени предмети предоставиха учениците от село Сатовча и Плетена, както и от всички учебно-възпитателни заведения.

За пореден път Камен Хаджиев – футболист от село Жижево, предостави за кампанията спортна тениска на Националния отбор. Местни фирми предоставиха свои кулинарни произведения, кошници с продукти, със сладкиши и новогодишни лакомства, с плодове и други.

Благодетели на кампанията участваха и в импровизирания търг на артикулите, изработени и предоставени като дарение за каузата. За поредна година като най-голям дарител – благодетел в благотворителната кампания беше местната фирма  „Мелиса 88“ - село Слащен, с управител Сюлейман Нейзир, която чрез участие в търга закупи предмети на стойност над 5 500 лева.

Присъствието на толкова много дарители и благодетели на заключителната вечер и подкрепата, която оказват на децата на община Сатовча, са безценни и достойни за уважение, коментира кметът на община Сатовча, д-р Арбен Мименов.

"Това ни прави все по-уверени в инициативата да организираме благотворителни кампании и все по-уверени да очакваме подкрепа. Нека доброто остане в нас, нека бъдем още по-добри. Човек, който дарява, получава неколкократно повече. Нека зарадваме отново тези деца и семейства, които имат най-голяма нужда от подкрепа, за да бъдат дните им по-спокойни, по-радостни и по-смислени. Нека продължим да бъдем сплотени и занапред, защото всички ние вявраме в доброто, защото заедно можем всичко!", каза кметът на община Сатовча в заключителните си благодарствени слова. 

  

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK