Завърнаха се военните от мисията на НАТО в Ирак

Снимка: МО

Майор Йордан Иванов от военно формирование 56040 - Благоевград, бе удостоен с почетен знак

Kомандващият на Съвместното командване на силите (СКС) генерал-лейтенант Любчо Тодоров награди военнослужещите, участвали в небойната мисия на НАТО в Ирак.

Със заповед на министъра на отбраната на Република България - Красимир Каракачанов, с награден знак за участие в мисия бяха удостоени подполковник Николай Недялков от Военна академия „Г. С. Раковски” и майор Йордан Иванов от военно формирование 56040 - Благоевград.

От свое име генерал-лейтенант Тодоров връчи на военнослужещите предметни награди „Монета на СКС” и благодари за успешното изпълнение на задачите и достойното им представяне в мисията.

Подполковник Недялков подчерта, че основен мотив в тяхната дейност е бил изграждането на доверие и утвърждаването авторитета на българските военнослужещи в многонационална среда. Той благодари на командването на СКС за добрата организация, положените усилия и подкрепа за изпълнение на задачите им и успешното завръщане в страната.

Задачите на офицерите в небойната мисия на НАТО в Ирак бяха свързани с обучение и съветване в колежа по отбрана и обобщаване на поуките от практиката.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK