Заврените зетьове в Черниче вече си имат знаме, герб и химн

снимки: Община Симитли

Уникалното зетьово дружество в симитлийското село Черниче прави сбирка за представяне на задължителните за всяка общност атрибути - знаме, герб и химн. Домозетьове и заврени зетьове ще вдигат знамето, онагледяващо таксирата на всеки, склонил да сподели живота с любимата си под един покрив и с тъщата.

Гербът е многозначен: слънчеви лъчи, преплетени в таралежени бодли, с телевизор с картина, но без звук. Тълкуванието на герба за заврените зетьове е следното: зетят може да грее като слънце, но винаги е таралеж за тъщата в къщата. Зетят има образ, но не и право на говор.

Членовете на уникалното зетьово дружество в Черниче вече се радват и на собствен химн. Композиран от известния Димитър Динев по текст на Катя Кирянова. Изпълнители на оригинала са Таня Костова и Георги Гоцев в дует.

26-те членове на Зетьовото дружество се събират в петък от 20.00 часа в ресторанта в село Черниче. За да се порадват на дружествените си атрибути.

Зетьовото дружество бе учредено в навечерието на Коледа миналата година. Председателството пое най-новият почетен гражданин на община Симитли, художникът домозет в Черниче Николай Кашев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK