Заведенията: Или отворете всички, или затворете всички!

Снимка: Рixabay

Бизнесът настоява за двуседмичен пълен локдаун, готви протест

Идеята за частично двуседмично затваряне на фитнеси, молове и заведения няма да доведе до нужните резултати. Това се казва в позиция на Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията до медиите.

Всъщност за пореден път никой не посочва какви са целите и при какви нива на разпространение на заразата бизнесът ще заработи отново. Защото никой не ви вярва, че "локдаунът" ще е само за 14 дни. Подобен период на блокиране е възможен само, ако той обхваща абсолютно всички обекти и държавни институции, с изключение на тези от първа необходимост.

Двуседмичен, тотален локдаун! Това ще запази служителите ни. Това ще има най-голям и гарантиран резултат. Това ще е най-справедливото решение, смятат от бизнеса и настояват - "или отваряте всички бизнеси без ограничения или затваряте всички".

Според тях пандемията не се управлява добре, а отговорните за това - министърът на здравеопазването и членовете на НОЩ многократно доказали, че са негодни да взимат качествени решения

Защото, ако държавата и хората, които са обвързани с взимането на подобни решения, за четвърти път ни унижат и опитат да доубият нашия бизнес, ние ще сме длъжни да се защитим по подобаващ начин.

Настояваме за въвеждане на строга и всеобхващаща двуседмична карантина. Двуседмична! Нека всички заедно понесем отговорност за справянето с проблема и за неговото бързо решаване. В противен случай, ако отново само три сектора бъдат изправени пред това да понесат цялата тежест, за да постигнем неясни резултати, ние ще бъдем принудени да организираме масов протест! С едно-единствено искане - оставка на всички членове на НОЩ!, пише още в позицията. /Dnes.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK