Затворът в Бобов дол на път да се превърне във втора Катуница

Славчо Игов-Гольовеца в съдебна зала, снимка: dariknews.bg, архив

Масово меле е организирано за пореден път в затвора в Бобов дол, който е на път да се превърне в Катуница–2, след зачестилите там побоища, съобщиха родители на едно от пребитите момчета. Има четирима пострадали затворници. Единият от тях е с избити предни зъби, двама са с разцепени глави и фрактури, а друг е наръган с пирони.

“Никой не знае какво става зад стените. Там цари пълен хаос и безпорядък. Допуска се ромите затворници ежедневно да влизат в умишлени конфликти с българи, които завършват с тежки побои. През последните няколко месеца това е втори тежък побой над сина ми и други момчета. Напрежението е голямо, а заплахите, които изпращат от ромския лагер са за убийства. Страхуваме за живота на сина ни. Той ще излежи присъдата си, но не е сигурно дали ще излезе жив от този затвор. Компетентните органи незабавно да се намесят и да потушат етническите бунтове, които взривява ромският тартор от  Кюстендил Славчо Игов-Гольовеца и неговите братовчеди", алармираха родители на един от пребитите затворници.

Случката е станала преди броени дни, когато четирима българи са били нападнати от повече от десет роми. Пред очите на полицаите те пребили българите, разказват разтревожените родители, чийто син е с избити зъби. Мелето е поръчано от ромския тартор Славчо Игов от Кюстендил, който със заплахи, изнудване и побоища държал на подчинение всички кюстендилски роми затворници и ги ползвал за отмъщение и създаване на смут, като поръчвал предимно побоища и най-различни извращения основно срещу българи, излежаващи там присъди.

Така  преди няколко седмици той принудил повече от 70  души от затвора да обявят гладна стачка, защото в килията му полицаите открили 10 мобилни телефона. Гольовеца не разрешил три дни мъжете да влязат в столовата, докато подгонени от глада, те решили да пишат жалби до директора на Главна дирекция “Изпълнение на наказанията” Митко Димитров. Сигналите им обаче били потулени от отрядния ръководител Костадин Костадинов, който заедно с Гольовеца ги привиквал един по един да се отказват от написаното.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK