Затворник поиска 8 хил.лв. обезщетение от държавата заради мръсна вода

снимка:gdin.bg, архив

Затворник от Бобовдолския затвор поиска обезщетение в размер на 8 хил.лв. от държавата заради причинени неимуществени вреди от страна на мястото за лишени от свобода.

Мъжът е депозирал четири искови претенции за  обезщетение в размер на 2 000 лв. заради лошо качество на питейната вода, иск за  обезщетение в размер на 2 000 лв. заради липсата на непрекъсната междудневна и седмична почивка, иск заради неосигурен престой на открито не по-малко от един час на ден и иск за обезщетение в размер на 2 000 лв. заради липсата на възможност за физическа или спортна активност по един час на ден. Ищецът е претендирал обезщетенията да му бъдат изплатени заедно с лихвата от датата, когато са станали.

След разглеждане на жалбите съдът е констатирал, че исковата молба е нередовна, тъй като затворникът не е внесъл държавна такса общо в размер на 40 лв. или по 10 лв. за всеки от предявените искове.

Съобщението за съдебния акт ведно с препис от същия са връчени на ищеца на 25 септември 2013 г., който не е предприел необходимите процесуални действия в изпълнение на определението на съда, посочиха от Административен съд - Кюстендил.

Определението подлежи на обжалване в 7-дневен срок от получаване на съобщението пред Върховния административен съд.

          

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK