Затворник поиска 10 000 лв. от държавата за недоставени торта и рулца от раци

снимка: infomreja, архив

Затворникът Бисер Манолов поиска 10 000 лв. обезщетение от държавата заради недопуснати хранителни продукти, витамини и слънцезащитни препарати в мястото за лишени от свобода в Бобов дол.

Оказва се, че мъжът, осъден на доживотен затвор за убийството на сарафката Виолета Георгиева, протестира заради това, че не са му доставени торта, слънцезащитно олио, мултивитамини, рулца от раци, червени чушки, пържен черен дроб и печени чушки.

В жалбата си до Административен съд – Кюстендил Бисер описва, че заради лишаването му от тези хранителни продукти  за него са настъпили “негативни чувства, изразяващи се в незащитеност, безсилие и безпомощност, угнетеност”. По време на съдебното заседание в областния град пък мъжът заяви, че тези действия на охранителите спрямо него са “тормоз”. 

От своя страна прокуратурата настоя искът на Манолов да бъде отхвърлен от съда.

Въпреки това обаче Административен съд реши Главна дирекция “Изпълнение на наказанията” да заплати сума в размер на 150 лева на Манолов за изтърпени неимуществени вреди или по-точно заради недопускане да бъдат предадени хранителни продукти – пържен черен дроб и червени чушки.

 

снимка: infomreja, архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK