Жена и двама мъже са задържани за убийство и грабеж

Снимка: Infomreja.bg

Проверява се съпричастността на тримата и към други подобни престъпления

Извършени са арести на 22-годишна жена и на двама мъже - на 43 и 34 г., тримата от гр. Русе.

На 08.08.2020 г. по обяд бил получен сигнал за открит починал гост в стая на хотел във Варна, чужд гражданин. При извършения първоначален оглед не били открити следи от насилие, но експертите забелязали, че от стаята на жертвата видимо липсвали вещи. След извършената аутопсия била констатирана причината за смъртта - остро настъпила интоксикация (свръхдоза упойващи вещества). 

В резултат на стартиралите незабавни оперативни действия, само в рамките на денонощие, криминалистите на ОДМВР-Варна  влезли в дирите на извършителите на престъплението.  При задържането на лицата в тях са намерени и наркотични вещества. В рамките на процесуално-следствените действия са открити  вещите на жертвата. 

По случая е образувано досъдебното производство за извършен грабеж, придружен с убийство, като лицето е било поставено в безпомощно състояние и деянието е извършено от три лица, сговорили се предварително да вършат грабежи. Разследването продължава под надзора на Окръжна прокуратура – Варна. Проверява се съпричастността на тримата и към други подобни престъпления на територията на страната. Предстои привличането на задържаните като обвиняеми.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK