18-годишен затвор за убиеца на Кремена

Снимка: бТВ

Борислав упражнявал системно над Кремена

Съставът на варненския окръжен съд реши 18 години да излезе от свобода при строг режим на предаване на съд за убийството на родителя си Кремена Борислав Н .. Предупреждението е било използвано по отделни мъжки начин и с новините жестокост за жертва на домашни служители. Заради търсенето от подсъдимия съкратено съвещателно производство съдът намали наказанието му с една трета и така Борис ще търсят наказание 12 години от свободата. Уважени наполовина с присъдата са и гражданските искове на родителите на младата жена - по 50 000 лева.

Представителят на Окръжната прокуратура във Варна поиска в обвинителната си реч съдът да определи наказание доживотен затвор и след редукция Борислав Н. да изтърпи в затвор при строг режим между 20 и 30 години затвор. Присъдата ще бъде протестирана пред Апелативния съд с цел завишаване срока на наказанието на бившия рулеви.

Борислав, който работел в златарско ателие, системно пребивал съпругата си Кремена. Първият побой бил само няколко дни след сватбата им през ноември 2013 г. За проблемите в брака Кремена споделяла с родителите и брат си, подавала и жалби в полицията. Брачният живот, изпълнен с побои, физическо и психическо насилие над жертвата, довел до решение за разтрогването му. Съпрузите подали молби за прекратяване на брака си на 8 февруари тази година. Бракоразводното дело било насрочено за 26 февруари 2019 г. във Варненския районен съд – само ден след убийството на Кремена.

Заради физическото насилие, което Борислав упражнявал системно над Кремена, родителите й се тревожели за нея и баща й  настоявал тя да му звъни всяка сутрин до 10 часа, за да е сигурен, че е жива.

На 24 февруари тази година около 16,15 часа Борислав се е обобщил на Кремена и е търсил да говори с нея във връзка с предстоящия развод. Върнете се в обитаване от този апартамент за 17 часа. Около 19 часа разговор преразказ в скандал. Борислав счупил мобилния телефон на Кремена. Удрял съм с юмруци по главата и лицето си, блъскал главата й в стената на хола, в ръба на комина, с всякакви предмети, които са били под ръка. Започнал да я души. Писъците на младата жена били чути от хазяите им.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK