Затворник с поредно абсурдно дело! Поиска 50 хил. лв. от държавата, отказали му участие в коледен конкурс

Снимка: Infomreja.bg

Затворник от Бобов дол заведе дело срещу държавата, след като бил лишен от участие в конкурс за коледна украса. К. И. предяви два иска срещу Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“, като всеки един е в размер на 25 хил. лв.

В материалите по делото, лишеният от свобода посочил, че от 1.01.2017 г. до 22.03.2018г. е бил лишен от правото да ползва книги от затворническата библиотека. Отделно от това той не бил допуснат за участие в конкурс за коледна украса.

По време на съдебния процес стана ясно, че К. И. е настанен в І група в затвора в Бобов дол, с диагноза „Социопатна личностова структура. Зависимост към кокаин и амфетамин. Асоциално поведение“.

„Коледният конкурс важеше само за затворниците от останалите групи, тъй като тези от І група имат специален режим за охранителните съоръжения. По отношение на ползването на книги, К. И. е имал невърнати и поради тази причина е лишен от получаването на нови“, посочиха защитниците на ГД „Изпълнение на наказанията“.

След като изслуша страните, Административен съд – Кюстендил, отмени предявените искови като неоснователни и постанови К. И. да плати сторените разноски по делото в размер на 350 лв.

Решението подлежи на обжалване пред по-горна инстанция в 15-дневен срок.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK