Затвориха ул. "Александър Стамболийски" заради инцидента с блъснатата жена

снимки: infomreja.bg

Затвориха за движение ул. "Александър Стамболийски" в Благоевград половин час след катастрофата, при която към 18,30 ч. тази вечер бе блъсната жена. В района на местопроизшествието се извършва оглед. 

Инцидентът с 50-годишната Серафима К. стана пред Младежкия дом. Жената слязла от градския автобус на спирката и тръгнала да пресича пътното платно в посока центъра на града, но извън пешеходната пътека. Докато пресичала, я ударил лек автомобил, по данни на очевидци, червен на цвят. След катастрофата водачът избягал в неизвестна посока.

Към 19.10  часа участъкът от моста при кв. "Вароша" до кръговото кръстовище между улиците "Александър Стамболийски" и "14 полк" бе затворен. Противопожарен автомобил с преносим агрегат е осигурил осветяване на пътното платно за улеснение на огледа, извършван от десетина криминалисти и униформени полицаи. Огледът е приключил към 20,30 ч.

Блъснатата жена е приета в отделението по реанимация в съзнание, но нямала никакъв спомен от катастрофата. Вследствие на удара, Серафима е с фрактура на бедрото и подбедрицата на единия крак, счупена ръка и тилна част на черепа. Тя е получила и мозъчен отток. Има вероятност през нощта да настъпят усложнения и състоянието на пострадалата да се влоши, съобщиха лекуващи я медици. На този етап не се предвижда благоевградчанката да бъде транспортирана в столична клиника.

Блъсналият я автомобил няма счупени фарове и мигачи при удара, но е с подбит преден капак и напукано челно стъкло. По ръцете на пострадалата жена няма набити стъкла. Работата по установяване водача на автомобила, причинил произшествието и избягал, продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK