Затвориха магистрала "Струма" и в двете посоки

Снимка: Infomreja.bg

Шефът на АПИ: Създава се организация за разчистване на падналата скална маса

Автомагистрала "Струма" е затворена и в двете посоки край София, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

Както ИНФОМРЕЖА писа, снощи в участъка между 7-и и 9-и км се срути скална маса, която затвори едното платно. Създадена бе организация за двупосочно движение в платното в посока столицата.

Тази сутрин е въведено временно ограничение на движението и в двете посоки.

Обходният маршрут за леки автомобили е по път III-1801 през Мало Бучино и път I-1 през Владая. Тежкотоварният  трафик изчаква на място.

"Създава се организация за разчистване на падналата скална маса в платното за Перник на АМ “Струма”, в участъка от 7-и до 9-и км. Изчакахме да мине нощта, за да се осигури безопасността на работещите и да се види от специалисти дали има опасност от ново свличане на скалната маса", каза пред bTV председателят на Управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура”, Георги Терзийски, след като направи оглед на отсечката.

Атмосферните условия предполагат активизиране на такива срутища, очакваме и на други места, добави той.

Работим превантивно по обрушване и замрежване на участъците, включително и на АМ “Струма” сме възложили омрежване на участъци, за да предотвратим тези явления, заяви още председателят на АПИ.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK