Затвор за шофьор, хванат повторно да управлява МПС след употреба на алкохол

Снимка: Infomreja.bg

Решението е на Районния съд в Дупница

Наказание от 7 месеца лишаване от свобода, при първоначален режим на изтърпяване „общ“, определи Районен съд – Дупница, за 35- годишен жител на с. Пороминово, който е обвиняем за управление на МПС след употреба на алкохол, след като вече е осъждан за подобно престъпление.

Съдът, под председателството на съдия Страхил Гошев одобри споразумението постигнато между прокуратурата и защитата на подсъдимия Любомир Т. Той се призна за виновен в това, че на 30.05.2020 г., в село Пороминово е управлявал лек автомобил „ВАЗ 2101“, с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, а именно 0,65 на хиляда.

Той е осъждан веднъж от РС – Дупница, със Споразумение от 06.06.2019 г., за управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 1, 2 на хиляда, като му е определено наказание от 3 месеца „лишаване от свобода“, изтърпяването на което е било отложено за срок от 3 години.

За престъплението от 30.05.2020 г., на Любомир Т., ще бъдат наложени следните наказания: „лишаване от свобода” за срок от 4 месеца, което да изтърпи при първоначален „общ“ режим, „глоба“ в размер на 500 лв. и „лишаване от   право да управлява МПС” за срок от 1 година и 6 месеца, считано от влизане на настоящото споразумение в сила.

Съдът счита, че осъденият Тодоров следва да изтърпи отделно и отложеното му наказание - 3 месеца „Лишаване от свобода”, наложено му със Споразумение от 06.06.2019г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK