Затвор за пиян водач, спипан с 2,27 промила в Бобов дол

Снимка: Infomreja.bg

За втори път хващат Георги да шофира почерпен

Пиян водач на лек автомобил ще изтърпи наказание „Лишаване от свобода” за срок от 3 месеца, при първоначален „общ“ режим. Подсъдимият Георги С. - на 50 години от Бобов дол, осъждан, се признава за виновен в това, че на 14.10.2019 г., около 07:12 ч. на път Е-79, е управлявал МПС с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, а именно с 2,27 на хиляда.

Той е осъден със споразумение, влязло в сила на 17.12.2012 г., за престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК / за управление на МПС с над 1, 2 на хиляда /, за което при условията на чл. 54, ал. 2 от НК му е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от четири месеца, което е отложено за срок от три години.

Подсъдимият признава вината си за повторно управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 0, 5, след като е бил осъждан за същото престъпление. Съдът одобри сключеното споразумение между прокуратурата и защита на подсъдимия, като му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца.

Подсъдимият Георги С. е лишен от правото да управлява МПС, за срок от 10 месеца. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK