Затвор за кюстендилка, спипана да продава контрабандни цигари

Снимка: Infomreja.bg

Окръжният съд отхвърли жалбата на подсъдимата

Два съдебни акта, с постановени наказания „лишаване от свобода“, съответно за срок от 6 месеца и от 3 месеца, са приведени в изпълнение и подсъдимата  С. А. изтърпява наказанията в затвора в гр. Сливен.

Тя е призната от Районен съд – Кюстендил, за виновна в това, че в периода от 01.11.2016 г. до 25.01.2017 г. в гр. Кюстендил и в с. Пиперков чифлик, при условията на продължавано престъпление и повторност, е държала в търговски обект - магазин за промишлени стоки и дрехи в гр. Кюстендил и на втори етаж на двуетажна жилищна сграда в с. Пиперков чифлик, акцизни стоки - 135 кутии цигари от различни търговски марки, на обща стойност 783, 55 лв. без бандерол, когато такъв се изисква съгласно чл. 28, ал. 1 от ЗТТИ и чл. 64, ал. 2, във вр. чл. 2, т. 2 от ЗАДС, в немаловажен случай.

На основание  чл. 234, ал. 2, т. 1 във вр. с ал. 1, пр. 2 във вр. с чл. 28, ал. 1 във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК вр. чл. 55, ал.1 т.1 от НК, й е наложено наказание лишаване от свобода за срок от 6 месеца, при първоначален режим на изтърпяване „общ”.

На осн.чл.68, ал.1 от НК е приведено в изпълнение наложеното на подсъдимата наказание по „лишаване от свобода“ в размер на 3 месеца по дело от 2016г. на Районен съд- Кюстендил, при първоначален режим на изтърпяване „общ”. 

Окръжен съд – Кюстендил, отхвърля жалбата на подсъдимата срещу постановената присъда, отхвърля и протеста на прокуратурата за завишение на срока на наказанието „лишаване от свобода“. Окръжен съд – Кюстендил, потвърждава присъдата на Районен съд – Кюстендил, като налага на подсъдимата и кумулативното  наказание "лишаване от право да упражнява дейност", свързана с търговия с акцизни стоки за срок от 2 години.

Решението не подлежи на обжалване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK