Затварят за камиони Котленския проход заради снега

Снимка: Infomreja.bg

Поради очакваните снеговалежи и влошаването на времето от 13 ч. днес се ограничава движението на тежкотоварните камиони над 12 т през Котленския проход - път II-48 Котел - Омуртаг. Обходните маршрути за шофьорите на МПС над 12 т са през Прохода на Републиката и Ришки проход.

През нощта се очаква снеговалеж и понижение на температурите. Всички областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим. За поддържане на републиканските пътища в готовност са около 3000 машини.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите, на които не им се налага спешно да пътуват през нощта, да отложат тръгването за утре сутрин. Необходимо е автомобилите им да са с подходящи гуми, да имат на разположение вериги, които да използват, ако е необходимо, и да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“. Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за пътуване при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK