Затварят всички нощни заведения в област Шумен

Снимка: Infomreja.bg, архив

От днес същата забрана важи и за София

Преустановяват се посещенията в дискотеки, пиано-барове, нощни барове, нощни клубове и нощни заведения за развлечения на закрито в област Шумен.

Решението е взето след извънредно заседание на Областния кризисен щаб и отчитане на критично ниво на заболеваемостта от COVID-19.

Мярката е в сила от 24 октомври до днес до 16 ноември.

Както ИНФОМРЕЖА писа, от днес - 25 октомври, до 8 ноември затварят нощните заведения – барове, клубове, дискотеки – в София. Това е решението на Софийския оперативен щаб за овладяване на заразата с COVID-19.

Щабът препоръчва създаването на организация за преминаване към дистанционна форма на обучение във висшите учебни заведения, където е възможно, и дистанционна форма на работа на работниците и служителите, където е приложимо.

При невъзможност за организация на дистанционна форма на работа се препоръчва да се осигури физическа дистанция от минимум 1,5 м между работниците и служителите в офиси, работни помещения, предприятия.

Всички лица са длъжни да имат поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата.

Дезинфекция трябва да се извършва 4 пъти на ден в работните помещения, офиси, предприятия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK