Затварят всички кафемашини и вендинг автомати в Кюстендил

Снимки: Infomreja.bg

Петър Паунов: Тепърва предстои жестоката битка, затова апелирам към пълна отговорност

Виждате, че продължава да се увеличава заболяемостта от коронавирус в страната, така че отново призовавам всички стриктно да спазваме карантината, ограниченията – както за спазване на отстояние, така и ограничението по време на придвижване.

Нека на КПП-та всеки да отиде с готова декларация за месторабота, когато имате социален ангажимент или близък в тежко здравословно състояние. Имайте готовност и знайте, че ще бъдат проверявани и тези декларации. Отново всички призоваваме за изключителна коректност, обяви на пресконференция днес кметът на Кюстендил, Петър Паунов.

От утре всички кафемашини и вендинг автомати ще бъдат затворени със заповед на кмета на Община Кюстендил, Петър Паунов. Целта е да бъдат спазени препоръките на Националния кризисен щаб, тъй като там се създават допълнителни възможности за разпространение на заразата.

Към момента 68 човека са под карантина в общината. На други 49 вече е изтекла карантината. Това са официално данните, има и доста хора, които са под доброволна карантина.

„Благодаря на всеки, който доброволно се поставя под карантина, за да запази здравето на всеки един от нас.

Тепърва предстои жестоката битка, затова апелирам към пълна отговорност. Имахме достатъчно време да се настроим. Разбира се, при необходимост подавайте сигнали за всякъде, където видите нарушения“, призова градоначалникът.

До този момент 13 са кюстендилците, които са изявили желание са станат доброволци към Община Кюстендил. Възможността е отворена, като вече е направена необходимата организация.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK