Стотици блокираха пътя за Македония в знак на протест срещу Бат Сали

С автошествие от цирковата площадка в Кюстендил започна днешният протест срещу дадения мандат на ДПС. 

Стотици автомобили с надути клаксони и знамена се обявиха срещу Бат Сали и излъчването му за депутат от Кюстендилски избирателен район.

В масовото недоволство се включиха рокери, земеделци с трактори също застанаха на страната на всички, дали своя глас срещу ДПС.

Минути по-късно протестът се пренесе в района на село Жиленци, където за минути бе блокиран пътят за Македония.

„Това, което се случва днес, не може да го направи един човек, не може да го направи един квартал или един град. Това може да го направи цял един народ“. С тези думи се обърна към стотиците недоволни кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Той самият обяви, че никога не си е позволявал да занимава хората с политика, но когато някой реши да подмени гласа на 60 хил. български граждани, няма как да не получи своето предупреждение.

"Днес е предупреждението към вас – 60 минути, които са по-малко за вашето властване и затова да омърсявате България. Да създавате закони, които да не спазвате, закони против българина и против българщината. Видяхме, че само допреди час имаше мъгла. ДПС е като тази отровна мъгла, вижте като изгрее слънцето какво става над България. Този слънчев лъч тръгва днес от Кюстендил, Дупница, Ямбол, Габрово, София и десетки други градове, за да премахне корупционния мрак на ДПС е неговия слугинаж. Никой не може да излъже българина и да го накара да се продаде”, заяви Петър Паунов.

Градоначалникът беше категоричен, че на първо място трябва да бъде поставена нова законодателна идея за мажоритарен избор на всички български народни представители, както и гласуване при облекчени условия и хората да бъдат стимулирани.

През цялото време, в което протичаше изявлението на кмета, хората скандираха „долу ДПС“.

„Аз също искам да ви приветствам, че днес сме всички заедно и искаме да кажем, че не желаем да подменят нашия вот.Не желаем депутати от ДПС, които нямат никакви гласове, да представляват Кюстендил и региона. Заради бъдещето на нашите деца, заради бъдещето на нашата обичана Майка България, трябва да спре подмяната на вота“, категоричен бе и председателят на Общинския съвет в Кюстендил, Иван Андонов.

Всички протестиращи бяха категорични, че трябва да се преразгледа резултатът и да бъде коригиран мандатът в 10-и многомандатен избирателен район.

"Ако това не се случи по време на клетвата на народни избраници, цяла България ще покажем къде им е мястото  и ще се срещнат с гласа на възмездието, с гласа на Майка България", заканиха се те.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

КОМЕНТАРИ

ulx14:56 - 13.10.2014
Абе я се скрийте някъде. Да не мислите, че вечно ще се търпи, не си играйте с огъня.
ss14:56 - 13.10.2014
Тъпи националисти.Защо не протестирате за депутатите на АБВ и Атака които влязоха по същия начин избрани от уродливия избирателен кодекс на Герб и БСП.Безпочвен протест, след дъжд и качулка да сложиш пак ще си мокър.
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK