С нов водопровод и асфалт са три улици в Разлог

Снимки: Община Разлог

Община Разлог реализира проекта за цялостна реконструкция на водопреносната и канализационната мрежа на улиците „Шейново“, „Братя Каназиреви“, част от „Гоце Делчев“

Общата дължина на канализацията по трите улици е 814 м., а изграденият водопровод е 698 м. Поставени са нови полиетиленови тръби, които ще намалят появата на аварии и загубите на питейна вода. След реконструкцията на водопровода и канализацията е извършено асфалтиране на улиците, с което се решават важни инфраструктурни проблеми.

В залата на Общинския съвет в Разлог пък се състоя обществено обсъждане на доклад за оценка на въздействието върху околната среда на инвестиционно предложение „Преносен газопровод до гр. Разлог и гр. Банско“.

На срещата присъстваха инж. Красимир Герчев-кмет на Община Разлог, представител на възложителя „Булгартрансгаз“ ЕАД, екипът, изготвил доклада,  жители на двете населени места. Общественото обсъждане е част от процедурата по оценка на въздействието върху околната среда, която приключва с решение на Висшия експертен екологичен съвет при Министерството на околната среда и водите.

Проектът се финансира от възложителя и съфинансира по европейски проект. Крайният срок за реализация му е 2020 г. На срещата бяха представени още алтернативните трасета, както и минимизирането и предотвратяването на въздействието върху околната среда. Чрез реализирането на проекта ще се подобри качеството на атмосферния въздух, освен това масовото използване на природния газ ще има благоприятен ефект върху климата, поради факта, че се намаляват емисиите на вредни вещества и парникови газове.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK