Меко време до вторник, после идва януарски студ

Снимка: Infomreja.bg, архив

Предстоящите почивни дни предлагат добри за сезона условия за планински преходи, но това ще се промени през следващата седмица.

Днес след обяд температурите ще достигнат 5-10 градуса в повечето райони на страната, в югозападните райони - до около 12, 13.

Утре сутрин ще бъде студено, с температури от минус 3, минус 4 до плюс 3 градуса в повечето места. В ниските централни части на Северна и Североизточна България са възможни и по-ниски стойности, до около минус 7, минус 8 градуса, съобщава Dir.bg.

Утре дневните стойности ще бъдат от 5-6 до 11 градуса. На места в низините ще се задържат ниски облаци и мъгли. През деня облачността ще бъде променлива, повече - над Западна България.

В неделя ще бъде по-топло, с минимални температури над нулата в по-голямата част от страната и дневни стойности от 8 до 14, 15 градуса. Денят ще започне с незначителна облачност в централните и източни части, но от запад облачността ще се увеличава. 

През по-голямата част от деня ще остане без валежи. Привечер и през нощта срещу понеделник от югозапад ще започнат превалявания, които ще обхванат западните и централни части от страната.

В планините през почивните дни времето ще предлага сравнително добри условия за това време на годината. Ще бъде по-често облачно, с повече слънце на изток. Сравнително меко време за тази част на годината, с положителни нощни температури и дневни в събота на 1200  метра надморска височина до 5-6, а в неделя - около 8 градуса. Слаби превалявания от дъжд са възможни на запад в събота привечер.

В понеделник ще бъде облачно. Ще бъде облачно, с прекъсвания ще превалява дъжд. Минималните температури ще останат сравнително високи, а дневните ще са в интервала от 8 до 14 градуса. Все още ще духа вятър от юг, но по-късно той ще отслабва и отначало на север, ще се появи и усилва такъв от североизток.

Във вторник дъждът ще преминава в сняг, а в сряда сняг ще вали над цялата страна, освен в югоизточните райони, където валежите все още ще бъдат от дъжд.

Според моделните сценарии, от сряда нататък ще се установи зимно време, с отрицателни дневни температури на много места в страната. /Dir.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK