Застреляха сина на д-р Петър Динов

Йордан Динов, снимка: в. Вяра

Синът на известния гинеколог д-р Петър Динов – Йордан е бил застрелян в София. Той е носил у себе си огромно количество пари.

40-годишният Йордан Динов завеждаше букмейскърските клубове в Благоевград. Често бе обект на полицейски проверки заради тази дейност.

Сигнал за извършеното престъпление е подаден към 10.00 часа тази сутрин на тел. 112 – мъж лежал в безпомощно състояние на ъгъла на улиците „Будапеща” и „Кирил и Методий”. Светкавично на място пристигнали екипи от столичната дирекция, Пето районно управление и линейка от Спешна медицинска помощ.

Състоянието на мъжа било критично и независимо от оказаната първоначална помощ, на път за болницата той починал.

Установена е самоличността му. 40-годишният Йордан Динов се подвизавал в София без адресна регистрация, регистриран е в полицията за незаконен хазарт.

У него е намерена голяма сума пари – 5000 евро, 32 хил. лева, айфон и два таблета.

И в момента продължава първоначалният оглед на място. Случаят е поет от криминалисти от сектор „Престъпления против личността” и колегите им от столичното Пето районно управление.

Преди по-малко от месец при мащабна акция на ГДБОП, данъчните служби и Държавната комисия по хазарта бяха проверени над 20 пункта за онлайн залагания в Благоевград, Сандански, Симитли, Банско, Перник и Кюстендил, всичките собственост на Динов и неговата фирма "Planet Win 365". 

Към края на ноември миналата година при друга акция бяха проверени 23 обекта за незаконна хазартна дейност. След няколкомесечно наблюдение бе установено, че чрез нелегалните букмейкърски пунктове са осъществявани залагания към сайтове, базирани извън територията на България, посредством които е изтичал национален капитал в размер на около 70 хиляди евро седмично. По този начин държавният бюджет е ощетяван от невнесени дължими налози.

Собственикът на "Planet Win 365" Йордан Динов беше обвинен в черно тото и организиране на незаконни залагания преди 7 г., но бе оправдан.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK