Застреляха мъж и жена в столичния квартал "Витоша"

снимка: Пик

Мъж и жена са намерени простреляни на улица "Йордан Стубел" в столичния квартал "Витоша", съобщиха от пресцентъра на СДВР.

Сигналът е подаден около 20.30 часа тази вечер на телефон 112 от човека, който ги е открил.

На мястото на инцидента е констатирана смъртта на двамата.

Установена е и самоличността им – 48-годишен мъж и жена на 42 години, уточняват от МВР.

БНР съобщи, че жертвите са Митко Дамянов и съпругата му Наталия Дамянова.

В миналото мъжът се е занимавал със строителен бизнес, а в момента е дребен бизнесмен.

Извършва се оглед на местопрестъплението, където се намира и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Работата по изясняването на всички факти и обстоятелства около инцидента продължава.

По информация на Блиц 60 души са се жалвали през 2011 г., че са били ужилени от застреляния тази вечер строителен предприемач Митко Дамянов. Те твърдели, че са попаднали в капана на пирамида, която присвоила от тях около 5 млн. лв. от купувачи на жилища на зелено и кредити от банки.

Според жалбата до тогавашния прокурор Борис Велчев управителите на фирмите "Ю Ем Би Груп"АД и "Крами-КМ" ООД Божидар Ангелов, Стойко Цочев, Митко Дамянов и Юлиян Тачев са изоставили недовършени три кооперации в София. Това станало, след като събрали от 50 до 100% от дължимите суми за жилищата и ипотекирали имотите.

Част от хората, които са платили между 450 и 600 евро на кв. м, трябвало да извадят от джоба си още по 600 евро на кв.м, за да платят за довършването на един от строежите и да върнат банковия кредит, усвоен от фирмите.

Проверка на БЛИЦ разкри, че Митко Дамянов извършва строителната дейност през една от фирмите си – „Крами-КМ”. Делата в нея обаче явно не вървят добре, защото през 2010 г. той сключва договор с „Инвестбанк” и залага цялото имущество на фирмата, за да изтегли заем в размер на 1 млн. 480 евро.

Месец след това той получава запорно съобщение от банка ДСК, на която пък дължи 96 253 лева. Освен в двете банки, към момента на убийството Митко Дамянов е имал запори и в ОББ.

Освен със строителство Митко Дамянов се е занимавал и с търговия с хранителни продукти, внос и износ. Той е правел това чрез друга от фирмите си – „Мега фуудс груп”, където е бил съдружник с йорданеца Тарек Омар Абид Ал Наби Крис.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK