Отново злато за СК “Евротрамп”

Снимки: Анастасия Димитрова

За времето от 13 до 16 юни 2019г. се проведе най-важното събитие в годината за спорта скокове на батут - държавното първенство. В него взеха участие състезатели от над 20 клуба от цялата страна.

Кюстендилският клуб по скокове на батут "Евротрамп" се представи с 14 състезатели. Състезанието се проведе в два етапа. Първият етап бе в град Сливен, като там се състояха квалификации и финали за двоен мини батут. В този етап кюстендилските спортисти Томислав Китанов и Надя Христова завоюваха два златни медала в дисциплината ДМБ.

От град Сливен, кюстендилските спортисти се отправиха към съседния Ямбол, за да продължат състезанието в дисциплината скокове на голям батут. Представителите на кюстендилската школа в най-малката възрастова група (деца до 8 години) са: Божидара Георгиева, Михаил Шалев, Дариан Драгомански и Кристиян Кръстев. Въпреки многобройната конкуренция в тази възрастова група, първите трима се се класираха за участие във финален кръг. Държавното първенство за най малките приключи също приключи с успех, като Божидара се класира пета, Дариан - седми, а Михаил - пети.

В по-големите възрастови групи, където битката също бе доста оспорвана, намериха място на финал: Кристъл Станкова, Захари Кузманов, Георги Пангев, Симеона Райчова и Еманоил Валентинов. Малко не достигна на Ангел Китанов и Симона Симеонова и те не успяха да се класират за финал. Симона остана 17-та, а Ангел 10-ти. Във финалното изиграване, Кристъл Станкова, в групата на 9-10 г., завоюва сребърен медал, а Захари Кузмавов, в същата възрастова група, стана пети. При 11-12годишните, Георги Пангев се класира на престижното четвърто място, срещайки жестока конкуренция. В следващата възрастова група- 13-14г., Симеона Райчова, влязла с осми резултат от квалификации, успя да подобри своето представяне и се класира шеста. След безупречно изиграване на комбинацията си, Еманоил Валентинов стана шампион на България във възрастовата група на 15-16 годишните. Той напълно заслужено се окичи със златния медал.

Другата итнересна дисциплина в скоковете на батут е синхронното скачане. Осемгодишните Михаил Шалев и Дариан Драгомански, състезавайки се при по-големите— 9-10 годишни, се окичиха с бронзов медал. В следващата възрастова група, 13-14 годишни момичета, Симеона Райчова и Крисъл Станкова останаха четвърти, като лека неточност в приземяването ги остави на крачка от медала. При 15-16 годишните момчета, Еманоил Валентинов и Георги Пангев показаха стабилност и взеха златото.

Треньор на кюстендилския отбор е Ангелина Богословова, а помощник - треньор е Надя Христова. Съзтезанието се ръководи от главния съдия Иво Кръстев, който също е съдия международна категория и председател на кюстендилския клуб по скокове на батут "Евротрамп". Почетен гост на турнира бе Енчо Керязов - известен български цирков артист и организатор на благотворителната българска фондация за подпомагане на талантливи деца в сферата на спорта и изкуството.

Следващото важно състезание, което предстои на кюстендилските състезатели, е международният турнир "Купа Независимост 2019". Форматът се профежда за четвърта поредна година в нашия град, като организатор е СК "ЕВРОТРАМП". Председателят на клуба разкри, че всяка година турнирът привлича интереса на повече и повече държави. Участие в тазгодишното издание ще вземат: България, Гърция, Турция, Украйна, САЩ и Грузия. Датите на събитието са 21 и 22 септември 2019г, в залата по скокове на батут на стадион Осогово.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK