Заслужава ли си покупката на лаптоп втора ръка?

През последните няколко години популярността на лаптопите започна да се повишава значително

В началото на 21-ви век компютърните системи бяха новост, която бе посрещната с изключително вълнение и ентусиазъм. С течение на времето обаче, сякаш изглежда все по-трудно да си представим живота без практичните машини. Те преобладават в ежедневието на всеки човек, независимо дали за бизнес, или лична употреба.

През последните няколко години популярността на лаптопите започна да се повишава значително. Техният напредък е забележим, тъй като повечето от тях започнаха да стават по-добри от настолните машини. Но за да се сдобиете с подобен екземпляр, ще е нужно да се разделите със сериозни средства.

Не всеки обаче е готов да похарчи над хиляда лева, именно поради което традиционните потребители се обръщат към друг вариант. Тук влиза в сила второстепенният пазар, в който можете да откриете всякаква техника на изгодна цена. Макар че лаптопите са втора ръка, това не трябва никак да ви тревожи.

За изненада на мнозина в този бранш е възможно да откриете много по-добра сделка, отколкото в магазина на марката, на която сте се спрели. Ако все още не можете да ни повярвате, останете с нас и продължавате да четете, защото днес ще ви представим основните факти, доказващи точно обратното.

Защо този вид покупка е за предпочитане?

Несъмнено на този етап всеки би възкликнат с твърдението ‘‘новото си е ново‘‘, но представете си, че обстоятелствата не са никак на вашата страна. Не е изключена възможността сегашният ви лаптоп внезапно да пострада или тотално да откаже и да е нужна цялостна замяна.

Вторичният пазар не е това, което беше преди години, така че няма основание, което да ви притеснява. Въпреки това обаче не бъдете безотговорни, тъй като ще бъдете по-податливи към евентуални измами. В края на краищата тук има повече изгодни сделки, отколкото първоначално сте очаквали.

Типичен пример можем да дадем с огромните корпорации, които целогодишно заменят своята техника за все по-нова и по-добра. Отхвърлените от тях системи са все още нови, тъй като не са минали дори една трета от експлоатационния си живот. Веднъж щом те излязат от фирмите веднага се категоризират като стока втора ръка.

Ако разполагате с късмет и нюх в търсенето, определено ще попаднете на такъв тип бизнес класа лаптопи. За разлика от своите нови копия, тук ще ги откриете на два пъти по-ниска цена и също така с все още действаща гаранция.

На какво да наблегнем при покупката на лаптопи втора ръка?

Подходящият лаптоп може да бъде на една ръка разстояние, тъй като няма по-добра инвестиция от тази на пазара за втора ръка, ако разбира се знаете какво търсите. Първото правило е винаги да избирате по-млад компютър. Колкото по-стара е джаджата, толкова по-голям е шансът компонентите му да не бъдат за смяна.

Все пак ще сте на стриктно определен бюджет и последното нещо, което бихте желали е да започнете с ремонтите веднага след първоначалната покупка. Друго съществено правило е винаги да избирате продукт с действаща гаранция. Така ще се презастраховате при евентуално последици, които не са на ваша отговорност.

И третото, но не и на последно място е да подбирате продавача, с когото ще включвате сделка. Не позволявайте на конкретния търговец да ви пришпорва с избора, защото това е ясен знак, подбуждащ съмнение. В такива случаи стоката е потенциално повредена или открадната.

Най-безопасният начин е да се доверите на специализирани компании, които се занимават изцяло с техника втора употреба. В случая ние днес обсъждаме употребявани лаптопи, така че ви съветваме непременно да посетите онлайн магазина – izone.bg, и да се подготвите за една приятна изненада.

Наистина ли си заслужава да изберем тях?

Отговорът на този въпрос е обезателно – Да. Те са водещи професионалисти в тази сфера и в територията на България. При тях можете да откриете както нови стоки, така и употребявани, които за разлика от останалите на традиционния пазар са предварително прегледани и ремонтирани от техния екип.

Цените са доста достъпни, така че ще можете да откриете нещо според вашите предпочитания. Без значение дали сте студент, или работник, нуждаещ се от временна алтернатива, iZone е именно за вас. При покупката на стока от тях вие получавате гаранция и също така право на замяна.

За повече информация относно продуктите или услугите им, можете свободно да се свържете с тях. В горния край на страницата им се разполагат наличните контакти, използвайте метода, който най-много ви устройва.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK