Подменят водопровода на улица „Венелин“ в Дупница

Снимки: Община Дупница

Подмяната на водопровода по ул. "Велико Търново" ще продължи най-късно до средата на април. Да проверят как вървят ремонтните дейности днес бяха кметът на община Дупница инж. Методи Чимев, заместникът му Крум Милев, както и служители от транспортния и строителния отдел.

"Имам уверението от ВиК-Дупница, че ще се работи бързо и качествено, както по останалите улици, които са вече с подменен водопровод. Минимум 20 дни ще са необходими за "Велико Търново", като ще има спирания на водата, но пък живущите по нея проявяват разбиране за моментните несгоди, които ще решат проблема с десетки години напред. След това ще се продължи с подмяна на останалата част от водопровода по улица "Бузлуджа", обясни инж. Чимев.

Както е известно, по тези улици, както и други в обхвата на "Интегриран градски транспорт" се подмениха и продължават да подменят водопроводи и канализация със средства, които Община Дупница осигури допълнително от държавния бюджет.

От днес, в района на бившите казарми, където бяха изградени по проект т.нар. "Социални жилища" започнаха и подготвителните дейности за стартиране на надземните ремонти.

Община Дупница включи квартала в мащабния проект, който повече от 2 години не успяваше да стартира заради "фирма-фантом", която обжалваше процедурата и бавеше стартирането. Прокетът включва няколко километра преасфалтиране, изграждане на тротоари и т.н.

Задоволство от работата до момента на фирмата-изпълнител, която изгражда, а от днес и асфалтира ул."Отовица" в града изрази още инж. Чимев.

"Служителите ни подготвят вече документите и за обществените поръчки за улиците, които попаднаха в списъка с капиталови разходи, и които ще бъдат изцяло ремонтирани. Там където няма нов водопровод, ще бъде подменен, в противен случай е безсмислено да се полага нов асфалт и след 2 дни да почне да се разкопава", допълни още кметът.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK