Затвор за варненец, пазарувал с фалшиви пари

Снимка: ПРБ

47-годишният подсъдим прие да търпи различни по срок ефективни наказания

47-годишният Христо Ил. ще търпи наказание лишаване от свобода за срок от една година и десет месеца при първоначален общ режим, след като се отказа от съдебно разглеждане на делото, водено срещу него по общия ред. Подсъдимият сключи споразумение с Окръжната прокуратура във Варна, което днес, 19 май, състав на Варненския окръжен съд е одобрил.

За извършените от подсъдимия престъпления по член 244, ал. 1, по член 244, ал. 2 и по член 246, ал. 3 от НК – прокарване в обращение и държане на подправени парични знаци в големи размери, както и за укриване на холограмни стикери, използвани за имитация на банкнота от 100 евро, 47-годишният подсъдим прие да търпи различни по срок ефективни наказания. На основание член 23 от НК му бе наложено най-тежкото от тях – една година и 10 месеца затвор при първоначален общ режим. 

С одобреното споразумение в полза на държавата се отнемат 685 лева, 2375 евро, пет турски лири, 17 румънски леи, един долар, пет паунда, иззети при претърсване в дома на подсъдимия. Подправените евробанкноти с номинали  500, 50 и 20 евро ще бъдат унищожени. В тежест на подсъдимия са и направените по делото разноски.

По време на претърсването в дома на Христо Ил. на 6 февруари тази година са били намерени и неистински лични документи на други лица. За това престъпление материалите са отделени и производството продължава под надзора на Районната прокуратура във Варна.

В момента осъденият се намира във варненския затвор, където ще продължи да пребивава до изтърпяване на наказанието по това споразумение, което е със сила на присъда и не подлежи на обжалване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK