Засилват контрола при експедицията на дървесина

Снимка: Infomreja.bg, архив

Засилен контрол при експедицията на дървесина и ограничаване на нарушенията в горските територии извършват мобилните контролни екипи на Югозападното държавно предприятие.

Само за пет дни в периода 12-16 юни са проверени 42 превозни средства, транспортиращи дървен материал, както и 19 обекта за дърводобив.

При инспекциите в районите на Разлог, Катунци, Гоце Делчев, Трън, Земен, Брезник, Радомир и ловните стопанства „Дикчан” и „Осогово”, е констатирано нарушение по дисциплината на ползване – непочистено сечище след приключване на работата в обекта.

При съвместна акция на служители от ЮЗДП и РДГ – Благоевград са съставени два акта за нарушение при транспортиране на дървесина. При проверка на документите на товарен автомобил в района на Дупница инспекторите установяват несъответствие между вписаното в превозния билет количество и реално транспортираната дървесина.

След направени подробни измервания в присъствието на служителя, издал превозния билет, е констатирана разлика.

Незаконната дървесина е задържана. На шофьора на камиона и служителя, издал превозния билет, са съставени актове. 

 

КОМЕНТАРИ

Рибново23:28 - 23.06.2017
А за безразборното иазсичане в община Гърмен на Кадри Инуз-баща му бивш горски служител брат му Джемал Инуз настоящ и брадчед им Баки Инуз кой ще ги спре с унищожението на балкана в община Гърмен и избиването дивеча чрез бракониерство.За това са Гербаджий а Бойко ги пази всички разбойници.
Код за сигурност, въведете кода 3ax
loading...