Борисов от Рилския манастир: Даваме още 600 хил. лв. за три манастира и една църква

Снимка: Infomreja.bg

Извинявай, че така извънредно дойдох, но сутринта научих, каза Борисов на игумена

Взехме решение и утре ще го гласуваме на Министерски съвет да бъдат отпуснати 600 000 лв. извън сумата, дадена на Синода, за капитални заплати и ремонти. След утре ще имаш директно от Министерството на финансите, за да продължете реконструкцията вътре и изографисването.

Това заяви премиерът Борисов пред игумен Евлогий на входа на Рилския манастир, след като днес сутринта стана ясно, че е спряна държавната субсидия на обителта и е възможно тя да обяви фалит.

Извинявай, че така извънредно дойдох, но сутринта научих, каза Борисов на игумена по случай внезапното си и никъде официално обявено съобщение за посещението му.

Трябват и 1,3 млн. за пречиствателна станция, за да може да заработи и да получи Акт 16 и отпадните реки да влязат във водата, каза Борисов.

На въпрос какво мисли за дупките по пътя за манастира, премиерът каза:

Пътят е прекрасен, свлачище не видях. Пътят е фантастичен. Знам, че преди 2 години направиха пътя, но сега е фантастичен. Ако има дупки, ще пратя и ще го направят. Ако някъде са паднали скали, защото така са строили на времето некачествено и не са правили откосите, такива каквито трябва, не по моя вина, а по комунистическо време, ще го ремонтираме и това. Искам да покажете какво сме направили сега и игумена е доволен.

Борисов обяви още, че утре средства ще бъдат отпуснати и за други два манастира, подчинени на Светия Синод, и за една нова църква в Пловдив.

Преди разговора с игумена, Борисов бе разведен из храма в манастира, където запали свещ, видя гроба на цар Борис Трети и мощите на св. Иван Рилски.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK