Засилено полицейско присъствие по Великден в Кюстендилско

снимка: infomreja.bg, архив

Районните  управления  на МВР в Кюстендилска област ще осъществяват засилени мерки за гарантиране сигурността, спокойствието на гражданите и опазването на обществения ред по време на  предстоящите празници.

За да не бъдат помрачени празниците, гражданите също могат да се погрижат за своята безопасност: При продажба на животни от полицията препоръчват на стопаните да бъдат внимателни при установяване на контакти с търговци, които посещават домовете им под предлог, че изкупуват животни.

„Внимавайте за джебчии, те използват събирането на много хора около пазарите и православните храмове в дните на големите християнски празници! Те се сливат с тълпата и възползвайки се от нашата празнична приповдигнатост, пребъркват джобове и чанти“, посочи говорителят на полицията в Кюстендил Катя Табачка.

Тя посъветва още при отсъствие от дома да се вземат мерки  за предпазване от кражби.“Не съобщавайте на много хора, че ще отсъствате от дома си по време на празниците. Предупредете и децата си да не правят това. Не забравяйте да проверите дали всички врати и прозорци са затворени и електроуредите изключени, помолете съседи да наглеждат дома ви“, предупредиха още от полицията.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK