Млади математици от ПМГ получиха поощрения от дружество „Майчина любов“

Снимка: Читалище "Асклепион"

През пролетта се включват в акция по озеленяване и засаждане на цветя около паметника на Лили Шмидт

Петокласници от Природоматематическата гимназия, които имат отлични постижения по математика и многобройни медали от различни математически състезания бяха на гости на женското дружество „Майчина любов“. Те са ученици на Евгения Симеонова, а до четвърти клас са учили в 7 ОУ „Ильо Войвода“, където техни учители по математика са били Галина Иванова и Боян Петров.

Получихме като дарение от кюстендилката Елиза Дрингова, която живее в Англия, една сума с препоръката да я разпределим между няколко деца с отличен успех и по този начин да ги поощрим за тяхното трудолюбие, споделиха от женското дружество. Децата дойдоха придружени от учителката г-жа Везенкова, която вече няколко години съдейства на „Майчина любов“ да даде парични поощрения на отлични ученици.

Нашите възможности без Лили Шмидт  вече са скромни, но се намират благородни хора, които без ние да сме ги търсили, сами предлагат своята помощ с изричната уговорка с  предоставените средства да се награждават отлични ученици или деца, които спешно се нуждаят от лечение, уточниха от дружеството.

Предишното дарение от Елиза Дрингова беше преведено по сметката на 15-годишния Теодор. Сега поощрения получиха малките отлични математици Калин Любенов, Денислав Борисов, Велизар Асенов, Габриела Благоева и Борислава Данчева.

Децата от ПМГ разказаха за своите успехи и мечти, почерпиха се с дамите от „Майчина любов“ и обещаха отново да им гостуват. Трогателно е вашето внимание към отличните ученици, които постигат всичко с много труд. Днес системата е такава, че подкрепата под формата на различни програми и проекти е насочена преимуществено към проблемните деца и семейства и макар това да е важно, необходимо и благородно, то сякаш става за сметка на талантливите и трудолюбиви деца, чиито успехи като че ли идват от само себе си, коментира г-жа Везенкова.

Тя  предаде от името на директора на ПМГ готовността на училището да съдейства на женското дружество за каквото е необходимо и на пролет децата да се включат в акция за озеленяване и засаждане на цветя около паметника на Лили Шмидт, съобщиха от „Майчина любов“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK